مراقبت از پوست در دوران سنی مختلف

مراقبت از پوست در دوران سنی مختلف

طبیعت و ساختار بدن انسان به گونه‌ای است که دائم در حال تغییر است و همه رفتارهای انسان نیز متناسب با این تغییرات تغییر می‌کند. به عنوان مثال، یکی از این تغییرات در مورد مراقبت از پوست است که در هر دوره سنی بنا به نیازهای بدن به مواد آلی و ویتامین‌های ضروری متفاوت از دوره دیگر خواهد بود. در زیر به معرفی مختصری درباره چگونگی مراقبت از پوست در دوران سنی مختلف می‌پردازیم:

 

مراقبت از پوست در دهه 20 سالگی (سن 20 تا 29 سال)

دکتر ماری کریستین از متخصصان امراض پوست نیز مانند بسیاری دیگر از پزشکان معتقد است که در این دوره سنی باید تقریبا از همه چیز پیشگیری کرد. در این دوره سنی، پوست سرشار از کلاژن و الستین (نوعی پروتئین) است که باعث شادابی و جوانی پوست می‌شوند و سلول‌های متغیر در حد مطلوب خود هستند.

 

حالا چه کاری باید انجام دهیم؟ 

مهم‌تر از همه اینکه، در تمام طول سال مقدار مناسبی از کرم ضد آفتاب دارای UV حداقل 30 استفاده شود؛ البته این میزان بسته به نوع پوست شما که حساس، خشک، معمولی و یا چرب باشد متفاوت خواهد بود. پوست‌های چرب ممکن است در ماه‌های گرم‌تر نیازی به استفاده از لوسیون نرم‌کننده روی کرم ضد آفتاب نداشته باشند، اما در ماه‌های سرد زمستانی می‌بایستی از یک کرم یا ژل ملایم روی آن استفاده شود. پوست‌های خشک‌تر مستلزم این هستند که در تمام فصول سال با یک لایه قوی از کرم پوشیده باشند. 
بسیاری از خانم‌ها در این دوره سنی جوش می‌زنند. برای پیشگیری از چنین مشکلی، از کرم‌هایی استفاده کنید که باعث انسداد منفذهای پوست نشوند؛ منفذهای مسدود شده به جوش‌های سرسیاه و سرسفید منجر می‌شوند.
اسید سالیسیلیک ماده موثری برای درمان کورَک و جوش‌ها است و می‌توان از تمام داروخانه‌ها و فروشگاه‌های آرایشی بهداشتی آن را بدون نسخه تهیه کرد که در شکل‌های مختلف از شویندة صورت گرفته تا کرم‌های نرم کننده وجود دارند. این ماده یک لایه از پوست را برمی‌دارد تا به جلوگیری از گرفتگی منفذ‌های پوست کمک کند. 
اما بنا به نظر پزشکان، رتینویدها ممکن است در پوست‌های خیلی لطیف باعث خشکی یا سوزش شوند. پوست‌های چرب بهتر در برابر این مواد مقاومت دارند. افرادی که به مراتب دارای پوست‌های ظریف‌تری هستند باید با غلظت کم به صورت هر دو سه روز یکبار شروع کنند تا کم‌کم به مصرف روزانه برسانند. اما قبل از استفاده حتما با یک متخصص مشورت کنید.

 

مراقبت از پوست در دهه 30 سالگی (سن 30 تا 39 سال)

در این دوران روند بازسازی سلول‌ها و تولید روغن یا چربی پوست شروع به کُند عمل کردن می‌کند. در این دوره سنی انتظار دیدن اولین علائم سالخوردگی مثل چروک‌های دور چشم، پیشانی و بین بینی و دهان، و همچنین وجود لکه‌ها که در نتیجه قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور آفتاب در دوران جوانی خود ظاهر می‌شوند را داشته باشید. اما پزشکان بر این باور هستند که اگر مراقب‌ باشید ممکن است این تغییرات را حتی تا اواخر این دوران مشاهده نکنید، بنابراین هراسی نداشته باشید؛ چرا که می‌توانید همه اتفاقات معمول را در این دوران تغییر دهید.

 

حالا چه کاری باید انجام دهیم؟ 

علاوه بر حفظ عادت خوب استفاده از SPF (ماده‌ای که مقاومت پوست را برابر آفتاب زیاد می‌کند) که در دهه 20 سالگی آن را در خود پرورش دادید، همچنین  باید اقدامات پیشگیرانه‌ای را با استفاده از لوسیون‌های حاوی آنتی‌اکسیدان مثل چای سبز،‌ هسته انگور، دانه قهوه، ویتامین ث، نیاسینامید و اسید فرولیک انجام دهید. اگر این مواد به غلظت‌های صحیح و در ترکیب با مواد مناسب استفاده شوند می‌توانند از پوست برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کنند و همچنین اولین دلایل آسیب ناشی از آفتاب  (مثل آفتاب سوختگی) را کاهش و به جلوگیری از آسیب‌های جدید کمک کند. 
لایه برداری از پوست با استفاده از یک ماده ملایم به صورت هفته‌ای دو تا سه بار می‌تواند مشکل پوست‌های شل را برطرف کند.

 

مراقبت از پوست در دهه 40 سالگی (40 تا 49 سال)

بنا به گفته پزشکان متخصص پوست، دهه 40 سالگی یک تغییر بزرگ را به همراه می‌آورد. پوست شروع به نازک شدن می‌کند و سلول‌های متغیر کندتر می‌شوند و کلاژن، الستین و سطح رطوبت پوست تقلیل پیدا می‌کند. تمام این عوامل منجر به خشک شدن بیشتر پوست و کاهش لطافت آن می‌شود. هورمون‌ها می‌توانند نقش کلیدی در خشکی پوست ایفا کنند، اما دقیقا نمی‌دانیم چه نقشی را ایفا می‌کنند.
بسیاری از خانم ها متوجه خطوط چین و چروک واضح‌تر،‌ کاهش درخشندگی و همچنین آسیب‌هایی در پوست خود می‌شوند که در نتیجه قرار گرفتن در معرض آفتاب و یا کشیدن سیگار اتفاق می‌افتد.

 

حالا چه کاری باید انجام دهیم؟

پزشکان بر این باور هستند که اکنون زمانی است که شما قطعا به مواد فعالی نیاز خواهید داشت و این زمان بسیار خوبی برای استفاده از کرم‌های چشم است.
SPF و آنتی اکسیدان‌ها هنوز برای جلوگیری از صدمه بیشتر مهم هستند و ممکن است شما در این دوران بخواهید از کرم لایه بردار کمی بیشتر استفاده کنید تا از گرفتگی و کدر شدن پوست پیشگیری کنید. رژیم غذایی خود را کنترل کنید تا به این اهداف خاص دست پیدا کنید. 
موادی که تولید کلاژن را ترغیب می‌کنند نیز در این دوران مهم هستند. بسیاری از اسیدآمینه‌ها نیز به سلول‌های بافت پیوندی هشدار می‌دهند که در پوست کلاژن تولید کنند. بافت‌های پیوندی همچنین قوی‌تر می‌شوند و به حفظ ظرافت و لطافت پوست کمک می‌کنند.
شما در این دوران به یک لوسیون قوی‌تر از آنچه در دهه 30 سالگی استفاده می‌کردید نیاز خواهید داشت تا شفافیت و لطافت پوست خود را بهبود دهید. اسید هیلورونیک و سرامیدها می‌توانند کاهش تولید روغن یا چربی پوست را جبران کنند و هر گونه خشکی که ممکن است ناشی از لایه‌برداری بیش از حد باشد را ملایم و مرطوب کنند. 

 

مراقبت از پوست در دوران 50 سالگی به بعد

تغییرات هورمونی سطح استروژن را کاهش می‌دهند که در نهایت به کاهش تولید کلاژن ختم می‌شود. در این دوران انتظار چروک‌های عمیق‌تر و کاهش قابل توجهی در میزان نرمی، ‌لطافت و درخشندگی پوست خود را داشته باشید. همچنین برای برخی از افراد،‌ پوست در دوران یائسگی حساس می‌شود. در واقع با بالا رفتن سن، پوست بیشتر مستعد قرمز شدن و التهاب می‌شود و این امر به ژنتیک، قرار گرفتن در معرض آفتاب و سرما، کشیدن سیگار و مصرف الکل بستگی دارد.

 

حالا چه کاری باید انجام دهیم؟ 

پزشکان معتقدند اگر بخواهید کلاژن را در این دوران خوب حفظ کنید مسلما به رتینوید نیاز خواهید داشت. با بالارفتن سن  نقش کلاژن بسیار مهم‌تر می‌شود. ترکیبات شیمیایی کلاژن ساز و همچنین ویتامین ث موضعی نیز به جلوگیری از آویزان شدن پوست کمک می‌کنند. مواد مرطوب‌کننده ازجمله اسید هیلورونیک و سرامیدها به حفظ آب بیشتر از نیاز بدن کمک می‌کنند. استفاده مرتب از SPF را فراموش نکنید.
 

نظرات

مطالب مرتبط

اگر می‌خواهید جوان بمانید

همه ما با بی‌توجهی و غافل شدن از بدن، مسیر را برای ورود یک سری علائم باز می‌کنیم که می‌توانند پیری زودرس را به بدن ما هدیه بدهند.

نقش تغذیه در بهبود سلامت پوست

سلامت پوست یکی از مواردی است که با اهمیت دادن به تغذیه و قرار دادن یک سری مواد خوراکی در رژیم غذایی می‌توان سلامت آن را تقویت و تضمین کرد.

ناگفته‌هایی از مشکلات سلامتی از زبانِ زبان

زبان یکی از این نواحی است که رازهایی را در خود جای داده است.می‌توان اینگونه عنوان کرد که هر گونه تغییر روی زبان ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری باشد

پربازدید‌ترین‌ها